HTML

How I Met Your Explorer

Az Internet Explorer 8 feltűnően sokat szerepel a médiában manapság. Úgy gondoltam, hogy miért ne használjam ki az alkalmat arra, hogy én is csatlakozzam a kampányhoz - csak egy kicsit másképp. A blog homage-ként szolgál napjaink legnépszerűbb böngészőjéhez és az azt övező cikkekhez. Hogy mi fog mindebből kisülni? Tessék gyakran idelátogatni, és kiderül. Szigorúan funblog.

Archívum

Friss topikok

  • totyi_b: Ahham! Azt tudtad, hogy az összes bővítményt állítólag úgy tudod leszedni, hogy beírod a Start Me... (2010.05.27. 23:42) IE8-teszt 3. - NLC
  • totyi_b: Haha, hát ez kész! :) Így már végre értem! :) (Pársoros hírt olvastam erről angolul, csak nem ért... (2010.05.26. 20:13) Star Wars IE-módra

IE8-teszt 2. - NSO

2010.05.25. 21:42 :: macskaboszi

Második tesztalanyunk a valószínűleg többnyire férfiak által látogatott NSO, azaz Nemzeti Sport Online.

 

 A lap bukik, de ezúttal nem böngészőoptimalizálási problémák miatt. IE és FF alatt sem alkalmas a portál a monitor betöltésére: igaz, widescreen, de csak 1440x900-as a felbontás, és - amint a fenti képen is láthatjuk - a betclic reklámja próbál csak elrugaszkodni a fix pozíciójú hasáboktól. Lássuk be, a mai világban ez gáz: középre zártan nem lenne ennyireszembetűnő, így azonban negatív pontot kap tőlem az NSO.

A célközönség azonban nem én vagyok: akik rendszeresen járnak a portálra, valószínűleg nem zavarkodnak a honlaprendezés miatt. Sőt, aki IE webszeleteket használ, annak ténylegesen fel sem kell mennie a lapra, így mindenki megbékél majd a helyzettel előbb-utóbb. Az IE8-as NSO-kiegészítés rengeteg szelettel bombáz, de az előbbi Origóval ellentétben csak "önmagát" nyitja meg, se IWIW, se üres lap nincs terítéken, csak a Nemzeti Sport Online. A sok webszelet kitölti a képernyőt, sőt, lenyíló fülün folytatódnak a napi hírek. Szerencsére ki lehet választani, hogy ne teljes hosszúságában írja ki a fülek címét a "szelet-tár", így - mint ahogy a képen is látható - , behúzódtak a címek. Ennek hátránya azonban, hogy nehéz újra kihúzni őket, nem egyértelmű, hogy hol tehetjük ezt meg.

A webszeletek a következők: Csapat, Egyéni, F1, Külföldi Foci, Magyar Foci, Még több sport, Moto GP. Azt hiszem, ebben mindenki megtalálhatja azt, ami legjobban érdekli, a program pedig vastag betűvel szedi azokat a címeket, ahol frissülés történt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://howimetyourexplorer.blog.hu/api/trackback/id/tr632031421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása